Какво знаем за гумите 4х4

Имате ли някакви наблюдения върху гумите за автомобилите, които са 4х4?  Е да, със сигурност забелязвате някои автомобили, които със сигурност се движат точно с такива, но дали те наистина са добър избор.
Все пак няма нищо странно в това да притежаваме автомобил с гуми 4х4. А и имайки предвид какви са пътищата в нашата страна, то тогава доста често се нуждаем от задвижване и на четирите колела. И това правило не важи само за разходките по черни пътища, а за съжаление не са рядкост случаите, когато и в града имаме нужда от допълнително задвижване.
център за гуми от gumi.center
Всъщност гумите 4х4 не се отличават особено от останалите гуми. Тук идеята е, че няма как да разменим местата на предните и задните, когато предните са с по-изтъркан грайфер. При автомобилите със задвижване и на четирите колела е важно и четирите гуми да са с много добър грайфер, тъй като те всички участват в задвижването.
Ето защо би било добре да полагаме малко по-специални грижи за тях, за да не ни се налага често да търсим магазин, от който можем да закупим евтини гуми 4х4, или центрове за гуми.
Почиствайте редовно, грижливо и внимателно. Това правила, независимо колко странно ви се струва, е наистина от много голямо значение. Когато почистване гумите 4х4, отстранвате замърсяването от тях. По този начин грайферите се освобождават от натрупалата се мръсотия и гумата наистина става като нова. Уверете се, че сте закупили правилния препарат, който е предназначен за почистване на гуми и ще се убедите, че той наистина действа и с лекота чисти гуми, независимо колко замърсени са те.
Притежателите на автомобили 4х4 могат наистина да се гордеят, тъй като имат доста по-малко проблеми с придвижването в нашата страна от обикновените леки коли. И не забравяйте, че за да имате качествени и дълготрайни гуми, трябва да се грижите добре за тях.