Авто новини за най-добрите автомобили на 2016

Бившият водещ на едно от най-известните предавания на авто тематика „Top Gear“ официално представи класацията си за най-добри автомобили за 2016. Сред предложенията му наред с обичайните заподозрени като Ferrari 488 GTB и Lamborghini Aventador се нареждат Mazda MX-5 Sport Recaro, Alfa Romeo 4C Coupe, Mercedes-AMG GT S и BMW M2. На същото мнение относно BMW е един от най-добрите сайтове за автомобили и авто новини nastarta.com, който е отделил специално място за ревю на BMW M3 CRT, от който са произведени само 67 бройки като са продадени преди да стигнат до витрините на шоурума.
Автомобилът е боядисан в цвят Frozen Polar Silver и разполага със седалки Melbourne Red. Ако го сравним с модела BMW M2, който е развълнувал Джеръми Кларксън с този, чието ревю можете да прочете на страницата на nastarta.com ще забележим следните разлики:

При BMW M2 е използван 6 цилиндров двигател с 365 конски сили и максимум 4 места за пътници. Забележително при BMW M3 CRT освен цвета и седалките е и иновативната олекотяваща технология, която го прави идеален траккар. Олекотяването е възможно благодарение на CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastic), която се използва и в моделите i3 и i8. Тази технология успява да „свали“ 70 кг от общото тегло на автомобила.
 Авто новини за най-добрите автомобили на 2016
Ако хвърлим един поглед и към експертната оценка на Уилям Мейли ще получим и сведения за историята на серията М на БМВ, която може да се похвали, че след представянето си през 1980г се е наложила като серията на легенди в рейстракинга и 30 години по-късно продължава да предоставя на водачите автомобилни емоции. През 2017 от БМВ ще пуснат юбилеен модел от серията М3, който се нарича 30 Jahre M3. А втомобилът ще бъде издържан в цвят Macao Blue metallic и обещава да е най-мощният от серията до момента.