Как да изберете летни гуми за своя автомобил?

Дилемата кога да се заменят зимните гуми с летни такива е вечно актуална.

Друг е въпросът обаче как да изберете летни гуми за своя автомобил и откъде да ги закупите. Ако и вие все още се чудите – то в следващите изречения ще ви предложим някои варианти за решение на поставените въпроси.

Често, когато първите слънчеви лъчи започнат да топлят, обикновено в началото на март, шофьорите бързат да сложат летните гуми и да знаят, че са отметнали и тази задача от списъка с грижи по превозното средство. Донякъде постъпката им е оправдана, тъй като през деня градусите биха могли да се покачат рекордно, а шофирането със зимни гуми по нагорещен асфалт не е добра идея. Причината е в това, че има известни разлики в състава на летните и зимните гуми.

Зимните такива например са по-меки. Обикновено най-доброто време, в което можете да ги сложите и да започнете да се придвижвате с тях е при достигане на температурите до -6 или – 7 градуса. Най-забележимата разлика между летните и зимните гуми бива в грайферите, което поражда и по-доброто сцепление на колата при движение в сняг или при замръзнала настилка.

Летните гуми, от своя страна, биват по-твърди, защото са съставени от твърди смеси, които осигуряват по-добро сцепление с нагорещения асфалт. Подходящи са и при дъждовно време, благодарение на своите множество канали, които позволяват на водата да преминава през тях.

Как да изберете летни гуми за своя автомобил?

В случай, че сте се впуснали в търсене на летни гуми и се чудите какви да изберете – от avtogumi.bg онлайн магазина имат някои страхотни предложения за вас. Обикновено марковите и висококачествени летни гуми струват скъпо. Това е и причината все по-голяма част от шофьорите да се ориентират към закупуването на китайски такива. Но това вече не е необходимо. Посещавайки магазина за летни гуми в интернет, ще може да се запознаете не само с висококачествени продукти, но също и с ниските им цени, които позволяват закупуването им от всеки шофьор на пътно превозно средство. Разгледайте avtogumi.bg сайта и се убедете сами.